sindikati uslužnih djelatnosti počeli ujedinjavanje

Četrnaest hrvatskih sindikata uslužnih djelatnosti udruženih u dvije sindikalne središnjice (Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Sindikat usluga UNICro) počeli su integracijske procese koji bi trebali rezultirati osnivanjem novog jedinstvenog sindikata radnika uslužnih djelatnosti, priopćeno je danas iz SSSHa. L

Novi jedinstveni sindikat radnika u uslužnim djelatnostima imao bi oko 55.000 članova i time postao najveći sindikat u zemlji, čime bi znatno ojačao svoju pregovaračku poziciju u odnosu na socijalne partnere.

Sindikat bi objedinio djelatnosti trgovine, ugostiteljstva i turizma, prometa i veza, pomoraca, vatrogasnih postrojbi, odašiljača i veza, telekomunikacija, poštu, zaštitara, elektroprivrede, radnike zaposlene u maloj privredi i neindustrijske radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Proces integracije počeo je seminarom o udruživanju, održanom u Dubrovniku početkom listopada ove godine.

Time se nastavlja okrupnjavanje sindikalne scene u Hrvatskoj započeto Sporazumom o suradnji i otvaranju procesa pregovora o spajanju između četiri sindikalne središnjice (SSSH, Hrvatske udruge sindikata, Sindikata UNI-Cro i Matice hrvatskih sindikata javnih službi) potpisanim 16. travnja ove godine, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara