Siniša Poljak: Nisam procesuiran zbog Brodosplita

SINIŠA POLJAK reagirao je na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Opstrukcija istrage: Kako je pod tapet pometena prva Sanaderova afera". Poljakovu reakciju prenosimo u cijelosti.

"Pozivajući se na Zakon o medijima ( NN55/04 ) ovim putem upućujem vam demanti na vaš članak "Opstrukcija istrage: Kako je pod tapet pometena prva Sanaderova afera" objavljen na vašem portalu "WWW.INDEKS.HR"  dana 13.02.2011 kojeg je napisao Dragan Miljuš, te tražim prema navedenom zakonu da ovaj demanti objavite u cijelosti kao integralni tekst, s istom opremom i na istom mjestu.

1. Začuđivanje autora Dragana Miljuša ne bi postojalo kad bi dotični autor ovog i niza drugih članaka na istu temu shvatio i prihvatio kao neprijepornu činjenicu kako su istražne radnje utvrdile istinu iz koje je proizašlo da svi članovi Nadzornog odbora nemaju nikakve odgovornosti, kao što je i nemaju.
2. Po tko zna koji put autor ovog i mnogih drugih tekstova apostrofira isključivu krivnju Branka Vukelića i Siniše Poljaka kao jedinih osoba iz nadzornog odbora insinuirajući našu krivnju koja ne postoji, a da pri tom nikad nije spomenu kako je u nadzornom odboru sjedilo 7 članova od koji su svi imali jednako pravo glasa i sve odluke su donesene jednoglasno.
3. Član nadzornog odbora ZL Pleso prestao sam biti 2008 godine.
4. Ponovnim uvrštavanjem mog imena i prezimena sa točnom definicijom o kojoj se točno osobi radi, između osoba koje su procesuirane od strane pravosudnih tijela i koje se istražuje u inkrinimiranim procesima, namjerno se stvara predodžba o meni kao da sam i ja sam inkrinimirana osoba, ali eto čuda se događaja pa nisam procesuiran.

Autora ovog uratka opetovano ne interesira istina već sistematski i organizirano radi na stvaranju slike o meni koja se zasniva na neistinama.

Prezentiranje neistina o meni Hrvatskoj javnosti očiti je "spiritus movens" cjelokupnog novinarskog djelovanja Dragana Miljuša kada sam ja glavna ili sporedna tema njegovih uradaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tko zna koji put vaš internetski portal objavljuje uratke koji nastoje stvoriti sliku o meni kao osobi koja je satavni dio inkrinimiranih procesa koji se vode u Hrvatskoj. Kao i u mojim prethodnim demantijima očito je kako i vaš portal ne interesira istina, već činjenje štete meni na mjestima gdje me se spominje u predmetnom uratku.

Zbog posječenosti vaše web stranice i teme u kojoj sam ja imenom apostrofiran, načinili ste mi nemjerljivu moralnu, materijalnu i štetu mom ugledu i integritetu pa ću zbog toga zadovoljštinu zatražiti na sudu.

Shodno navedenom zakonu od vas tražim da objavite ovaj demanti  i ispriku zbog ne iznošenja cjelovite istine na istoj web stranici sa istim pridodanim značajem kako ste objavili predmetnu neistinu, te da sa svojih WWW stranica izbrišete sve neistine koje ste o meni do sada napisali.

Siniša Poljak

21000 Split

Kralja Zvonimira 63"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara