Siniša Vuco priveden zbog mahanja pištoljem

SINIŠA VUCO sproveden je u Policijsku postaju u Splitu nakon dojave građana da na tržnici u Doverskoj ulici navodno viče i "maše" pištoljem, potvrdio je načelnik Operativno-komunikacijskog centra splitsko-dalmatinske Policijske uprave Željko Buzov.

"Na dojavu da Siniša Vuco u Doverskoj ulici navodno viče i maše pištoljem policijska ga je ophodnja oko 10 sati zatekla na tom mjestu i kod njega uistinu pronašla pištolj." - kazao je Buzov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je sproveden u Policijsku postaju, utvrđeno je da pištolj posjeduje nezakonito, pa će, kad završi obradba, biti prekršajno prijavljen po Članku 13. Zakonu o oružju.

Za sada nema podataka da je Vuco pištoljem nekomu prijetio pa kako nabava takva oružja nije zakonom zabranjena, već zahtijeva posjedovanje valjane dozvole, što ovdje nije slučaj, on vjerojatno neće biti kazneno nego samo prekršajno prijavljen, osim ako se obradbom ne utvrde drukčije činjenice, zaključio je načelnik Buzov.

U razgovoru za Index.hr Buzov je dodao kako su građani, vjerojatno posebno osjetljivi nakon nedavnih događaja u Splitu, odmah nazvali policiju kad su vidjeli Sinišu Vucu s pištoljem na ulici. Načelnik je kazao da Vuco nije bio u alkoholiziranom stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara