Sinjsko Gradsko vijeće osudilo sječu stoljetnih stabala

SINJSKO Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici osudilo sječu desetak stoljetnih stabala u vrtu restauracije ´Livno´, koja je u vlasništvu tvrtke ´Čilaš´.

Taj je postupak naišao na osudu brojnih građana, a na zahtjev vijećnika i predsjednika ogranka ´Lijepe naše´ Nikole Tomaševića o tome je raspravljalo i Gradsko vijeće na redovitoj i posljednjoj ovogodišnjoj sjednici na kojoj je donesen proračun za sljedeću godinu u iznosu od 24 milijuna i 700 tisuća kuna što je 7 posto više od ovogodišnjeg.

Gradonačelnik Mate Jukić rekao je da ni on ni Poglavarstvo grada nisu bili obaviješteni da će se stabla sjeći. Zbog toga će inspekcija i posebna komisija ispitati cijeli slučaj nakon čega će se poduzeti zakonom predviđene mjere, naglasio je Jukić.

Inače, gradskom odlukom o komunalnom redu zabranjena je sječa, rezanje i uklanjanje vrijednog drveća bez odobrenja stručne komisije, a upravo su takva stabla platane, bagrema i brijesta posječena u vrtu restauracije ´Livno´ koji je desetljećima slovio kao jedan od najljepših i bio svojevrsni simbol urbanog Sinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Nadzornog odbora tvrtke ´Čilaš´ Luka Majić izjavio je za Hinu da je on dao odobrenje za sječu koju su obavili radnici ´Čilaša´.

´To smo učinili kako bismo vrt mogli iznajmiti za potrebe trgovine ili pak urediti za oživljavanje naše ugostiteljske djelatnosti jer on posljednjih godina i nije bio u funkciji´, rekao je Majić i pritom istaknuo da mu nisu poznate odredbe gradske Odluke o javnom redu kojima se zabranjuje sječa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara