Sirijski izbjeglica u Berlinu umro nakon što je danima stajao u redu i čekao registraciju

Sirijski izbjeglica u Berlinu umro nakon što je danima stajao u redu i čekao registraciju

Ilustracija: FAH

VLASTI u Berlinu istražuju slučaj Sirijca koji je, prema navodima udruga koje se brinu oko izbjeglica, u noći s utorka na srijedu umro nakon višednevnog stajanja u redu pred uredom za registraciju izbjeglica.

"Mi o tom slučaju još nemamo dovoljno informacija da bismo mogli dati bilo kakve izjave", rekla je predstavnica Berlina za pitanje zdravstva, koja je naglasila kako još traju ispitivanja po nadležnim bolnicama.

Prema informacijama udruge "Moabit pomaže"(Moabit je berlinska gradska četvrt u kojoj se nalazi ured za registraciju izbjeglica), 24-godišnji Sirijac je umro nakon što je danima čekao registraciju pred Uredom za socijalna i zdravstvena pitanja u kojem se registriraju novopridošli izbjeglice.

Udruga tvrdi da je tijekom višednevnog čekanja obolio te na kraju i umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad čovjek danima stoji na hladnoći i vlazi, prehlada se brzo može pretvoriti u upalu pluća", rekla je glasnogovornica udruge.

Jedan član udruge je na svojem profilu na Facebooku objavio kako je Sirijca, kojeg je tresla groznica, pozvao k sebi u stan da se oporavi, ali je on te noći umro.

Berlinske vlasti se već mjesecima nalaze na udaru kritika zbog neljudskih uvjeta koji vladaju ispred tog ureda, gdje se čeka nekoliko dana na registraciju bez koje nije moguće dobivati državnu novčanu pomoć.

Tijekom prijepodneva pred uredom su se pojavili i prosvjednici s transparentima na kojima se ukazuje na smrt mladog Sirijca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara