Siročadi tsunamija osim bolesti i gladi prijete i trgovci robljem

Ujedinjeni narodi objavili su u utorak da strahuju da bi djeca koja su ostala siročad ili su razdvojena od roditelja u razornom tsunamiju koji je poharao obale Indijskog oceana mogla postati žrtvama kriminalaca koji djecu prodaju u roblje.

UN upozorava da je primio izvješća o ljudima koji se lažno predstavljaju kao udomitelji i djeci koja se šalju brodovima iz Indonezije u Maleziju na prodaju.

Djelatnici UNICEF-a alarmirani su kada je kolega u Kuala Lumpuru primio poruku na mobitelu u kojoj su se na prodaju nudila djeca po željama kupca, rekao je glasnogovornik UNICEF-a John Budd javljajući se telefonom iz Džakarte.

"Tri stotine siročadi u dobi od tri do deset godina iz Aceha za usvajanje. Sve papiri bit će sređeni. Besplatno. Molim navedite dob i spol željenog djeteta", stajalo je u poruci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači, upozorava Budd, da ti ljudi ili imaju 300 siročadi za prodaju ili ih prema narudžbi mogu nabaviti.

Razorni tsunami koji je 26. prosinca poharao obale Indijskog oceana usmrtio je gotovo 150.000 ljudi, od čega su trećina djeca. Preživjelima prijete razne bolesti i glad, a po svemu sudeći i trgovci robljem.

(Hina) xzt ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara