Sisački UHDDR organizira okrugli stol o pravima branitelja

Dragovoljci Domovinskog rata Sisačkomoslavačke županije organizirat će okrugli stol o ostvarivanju prava hrvatskih branitelja po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja te o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja, zaključeno je večeras na sjednici Predsjedništva sisačkomoslavačkog UHDDRa.

"Dragovoljci su prvi stali u obranu domovine od agresora, od prvih dragovoljačkih skupina nastale su sve kasnije postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske, a od UHDDR-a su nastale sve ostale dragovoljačke i braniteljske udruge", rekao je tajnik podružnice Vladimir Rogošić.

Kazao je da im njihovo dragovoljstvo u Domovinskom ratu daje za pravo da traže učinkovitije i socijalno osjetljivije ostvarivanje prava svojih članova, posebno onih koji su socijalno ugroženi i nezaposleni, kao i dragovoljaca HVO-a koji nisu ostvarili svoja prava jer do sada nisu dobili ni domovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O svom zahtjevu pismeno će obavijestiti, kako je zaključeno, vodstvo svoje Udruge, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Sisačko-moslavačku županiju.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata večeras je na zgradi Doma hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u središtu Siska postavila veliki plakat s likom generala Ante Gotovine, s natpisima: "General Ante Gotovina" i "Heroj, a ne zločinac". Plakat s likom generala Gotovine postavljen je iznad glavnog ulaza u zgradu u dvorištu Doma hrvatskih branitelja i najveći je koji je do sada postavljen u Sisku.

(Hina) xmalj yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara