Sisačkomoslavačku županicu prisljavaju da uzme i petanestog savjetnika

Foto: Dražen Prša/Index

HAJKA na sisačkomoslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel zbog njenih 14 savjetnika dobila je još jedan povod za djelovanje.

Naime, županica Lovrić Merzel morat će po nalogu Petra Miševića, predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, imenovati i petanestog savjetnika, i to za informacijsku sigurnost i koordiniranje obrambenih priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županici dakako nije uopće jasno što bi taj savjetnik trebao raditi i koji bi mu bio posao te kaže da je Vlada naložila imenovanje savjetnika za čije bi se radno mjesto i posao koji obavalja morao osigurati novac te očekuje da će Vlada pojasniti njegove poslovne zadatke i obveze.

Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, izjavio je da su to odredbe NATO-ovih standarda, a Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost vođen tom odlukom je u dva navrata županici Lovrić Merzel pismeno naredio da imenuje tog savjetnika.

Podsjećamo, županicu i njene savjetnike je ranije napao HDZ-ov zastupnik Ivan Šantek koji ih je optužio da ništa ne rade i ubiru plaću od 5.000 kuna mjesečno, zbog čega su savjetnici podigli tužbu za klevetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara