Sisak: Istražni sudac donio odluku o istražnom postupku

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Sisku Ivica Pleše danas je nakon ispitivanja bivšega policijskog službenika Stanislava Gavrona (40) iz Vojnića i bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUPa Ivana Hubelića (48) iz Siska, osumnjičenih za kažnjivo djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, donio odluku o istražnom postupku protiv njih i pritvoru, priopćio je predsjednik Županijskog suda Danko Kovač.

Gavron i Hubelić uhićeni su jučer zbog osnovane sumnje da su 5. travnja 1992. između 17 i 18 sati službenim vozilom marke "puch" u Polu na desnoj obali Save u Blinjski Kut kod Siska dovezli Nikolu Drobnjaka, izveli ga iz automobila i nakon kraćeg razgovora u nj ispalili više hitaca iz automatske puške, nakon čega je tijelo palo u vodu i ubrzo potonulo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razgovora članova Gavronove i Hubelićeve obitelji s njihovim odvjetnicima Željkom Stankovićem i Natašom Pifar-Mihelić skupina od 30-ak hrvatskih branitelja i predstavnika udruga iz Domovinskog rata, koja je pred zgradom suda prosvjedovala zbog uhićenja i u znak potpore uhićenima, mirno se razišla nakon 15 sati. Kako su najavili, okupit će se opet ako bude trebalo.

Cilj okupljanja je potpora uhićenicima, koji su među prvima stali u obranu od srpskog agresora na sisačkom području, rekao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata Skupštine Sisačko-moslavačke županije pukovnik u mirovini Ivica Pandža Orkan. Izjavio je i da je u razgovoru s odvjetnicima uhićenih doznao da se oni u dosadašnjem tijeku istražnog postupka brane šutnjom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara