Sisak: SDP, HNS, HSS, LS, SDA i Gregurinčićeva nezavisna lista zajedno na izbore u županiji

ŽUPANIJSKE organizacije SDP-a, HNS-a, HSS-a, LS-a, SDA i Nezavisna lista Miroslava Gregurinčića iz Petrinje danas su u Sisku svečano potpisali sporazum o predizbornoj suradnji i zajedničkom nastupu na skorašnjim izborima za Skupštinu Sisačkomoslavačke županije i stvorili do sada najveću oporbenu koaliciju na tom području.

Zajednička lista će na izborima nastupiti pod sloganom "Srcem za promjene", a nositeljica će joj biti predsjednica Županijske organizacije SDP-a Marina Lovrić iz Siska, direktorica Poslovne jedinice "Čazmatransa" u Sisku. SDA će na zajedničku listu ući iz kvote SDP-a, a LS i Nezavisna lista Miroslava Gregurinčića iz kvote HNS-a.

Sporazum su svečano potpisali čelnici županijskih organizacija SDP-a Marina Lovrić, HNS-a Darinko Dumbović, HSS-a Marijana Petir, LS-a Ivan Lovreković, SDA Hašim Smlatić i nositelj Nezavisne liste u Petrinji Miroslav Gregurinčić.

Nositeljica zajedničke liste Marina Lovrić u prvom javnom predstavljanju oporbene koalicije kazala je da je "nakon 15 godina vlasti HDZ-a i jednog čovjeka u Sisačko-moslavačkoj županiji, došlo vrijeme za promjene županijske vlasti".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj županiji imamo vlast jednog čovjeka, po kojemu je ona i najpoznatija, imamo župana koji u 15 godina ništa nije napravio i koji želi još jedan mandat za sebe i HDZ", rekla je Lovrić. "Ovo nije koalicija protiv nekoga, već je koalicija za promjene, razvojne programe, nova radna mjesta, novo zapošljavanje, bolji, kvalitetniji i sretniji život ljudi na ovom području", dodala je.

Jedan od dugogodišnjih čelnika HDZ-a u Sisačko-moslavačkoj županiji i tamošnji župan je Đuro Brodarac.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara