Sisčanin naručitelj 51 kilograma kokaina s Laptalova broda?

Sisčanin naručitelj 51 kilograma kokaina s Laptalova broda?

SISAČKI portal Sisak.info saznaje kako je 33-godišnji Igor Dupalo zvani Kivi iz Siska postao osumnjičenikom u slučaju krijumčarenja 51 kilograma kokaina kojega je grčka policija zaplijenila na brodu, kojim je upravljao hrvatski kapetan Krsto Laptalo, prije nekoliko tjedana.

Prema njihovim informacijama austrijski je Interpol 16. srpnja presreo Dupalovu poruku nepoznatoj osobi kojoj on kaže kako ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je grčka policija zaplijenila drogu. On u poruci napominje i kako je kokain porijeklom iz Venezuele.

Austrijanci su, navodno, hrvatskoj policiji uz tu poruku proslijedili i informaciju da se Dupalo nalazi u Hrvatskoj i da je oko 10. srpnja na hrvatskom tržištu najavio veće količine heroina i kokaina.

Upravo je količina kokaina i vrijeme kada je trebao stići na hrvatsko tržište navelo istražitelje da posumnjaju da je Dupalo ili naručitelj ili jedan od naručitelja kokaina.

Portal piše kako je u Sisku Dupalo poznat po narkomanskim krugovima, no nitko ga nije vezao uz tako velike količine droge. Poznat je i policiji koja je za Sisak.info potvrdila kako je istraga nad njim u tijeku, no da nema podataka o njegovom sadašnjem boravištu. Dupalo je 2003. godine uhićen u Venezueli, nakon što mu je na aerodromu u gradu Maiquetia u torbi otkriveno više od dva i pol kilograma kokaina, no krajem 2005. godine oslobođen je optužbi i pušten iz pritvora.

Kapetan Laptalo još uvijek u pritvoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58-godišnji kapetan Krsto Laptalo i brodski prvi časnik su uhićeni 13. srpnja, zbog sumnje na šverc kokaina jer je na teretnom brodu Coral Sea kojim su upravljali, a koji je pod bahamskom zastavom plovio na redovnoj liniji Ekvador - Mediteran, među bananama pronađen 51 kilogram kokaina. Oni su smješteni u pritvor u Egionu (Aigionu).

Predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske pružili su potporu Laptalu, tvrdeći kako je on nevin. "Činjenica je da su optužbe protiv kapetana Laptala totalno nedokazive. To su i sami pokazali pomorci opisujući način na koji se ukrcava teret, iz kojeg je vidljivo da posada i kapetan broda nemaju nikakve mogućnosti doći u kontakt s teretom. U svojim očitovanjima na optužbe to je rekao i sam kapetan Laptalo" - rekao nam je nedavno tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro.

Prema informacijama koje je Brazzoduro dobio od svog kolege u telefonskom razgovoru, kapetan Laptalo bi po isteku 40 dana od uhićenja, koliko je rok za završetak istrage, trebao dobiti mogućnost obrane sa slobode.

U razgovoru za Index, kapetan Brazzoduro se osvrnuo i na neistinitost informacija o uhićenju kapetana Laptala. Prema njegovim riječima "kokain nije uopće pronađen na brodu, a kamoli da je brod presrela Obalna straža".

"Palete s bananama su već bile iskrcane s broda. Kapetana Laptala nisu pozvali u trenutku dok su navodno sumnjali da se na paletama nalaze dvije kutije s drogom, već u trenutku kad su se te dvije kutije, navodno pronađene na paleti koja je iskrcana iz broda pod njegovim zapovjedništvom, već nalazile u uredu", rekao je kapetan Brazzoduro ukazujući na bezbroj mogućnosti namjernog naknadnog podmetanja kokaina.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara