Šišljagić pozvao Karamarka da kaže istinu o Faberu i da ga smijeni

Šišljagić pozvao Karamarka da kaže istinu o Faberu i da ga smijeni

Tekst: Z.J.
Foto: Dragan Matić / Cropix

PREDSJEDNIK HDSSB-a Vladimir Šišljagić osvrnuo se na nedavnu izjavu ministra Karamarka kako se Sanader i Faber boje istine, tražeći da se istina i objavi. Naime, ministar Karamarko je prije nekoliko dana u intervjuu izjavio da Faber nema veze s istragama koje su nakon njegove smjene udarile po državnom vrhu. Prema Karamarkovim riječima, istina o Faberovoj smjeni ne bi se svidjela ni Faberu, a ni odbjeglom premijeru Sanaderu.

Na Karamarkovu izjavu Vladimir Šišljagić je rekao da traži smjenu Vladimira Fabera i s mjesta državnog tajnika te dodao da Faber "fabricira dokaze i policijske istrage".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić je uvjeren da se istina o Faberu odnosi na njegovo "krivotvorenje i montiranje policijskih istraga", među kojima je Šišljagić naveo i procesuiranje osuđenog za ratni zločin i odbjeglog HDSSB-ovca Branimira Glavaša.

"Sanader je imenovao Fabera na mjesto načelnika PU osječko-baranjske samo radi lažiranja istrage protiv Glavaša. Faber se služio ucjenama i prijetnjama svjedocima. Na tajnom sastanku 29. prosinca 2008. godine Gordani Getoš Magdić obećao je manju kaznu ako lažno svjedoči protiv Glavaša. Sada je državni tajnik, a mi tražimo njegovu smjenu", detaljno je opisao Šišljagić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara