Sj. Koreja mora poduzeti prvi korak da bi razgovarala sa SAD

AKO Sjeverna Koreja poduzme prvi korak da nastavi dijalog sa Sjedinjenim Državama postoje izgledi za rješenje problema sjevernokorejskog nuklearnog programa, rekli su u petak u Washingtonu američki senator i šef Unove agencije za atomsku energiju.

Predsjednik senatskog Odbora za vanjske odnose Richard Lugar i direktor Međunarodne organizacije za atomsku energiju (IAEA) Muhamed ElBaradei razgovarali su u američkom Kongresu o sjevernokorejskom nastavljanja nuklearnog programa i istupanju iz Sporazuma o kontroli atomskog oružja.

´Sjeverna Koreja mora poduzeti prvi korak´ kako bi se nastavio dijalog, ali ´jednom kada je prvi korak poduzet...vidi se svjetlo na kraju tunela´, rekao je novinarima nakon razgovora ElBaradei.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Postoji spremnost da se razgovara o njihovoj zabrinutosti za sigurnost, postoji spremnost da se osigura ekonomska pomoć ali prvo moraju pokazati´ da su voljni poštovati svoje obveze, kazao je on.

Senator Lugar je kazao kako ´mora biti nešto svjetla na kraju tunela za Sjevernokorejance kako bi vidjeli što je tamo nakon što izjave da izlaze iz nuklearne igre, do čega mora doći´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara