Sjednica Zagrebačke gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak

Sjednica Zagrebačke Gradske skupštine nastavit će se u ponedjeljak u 10 sati jer su gradski zastupnici danas do 22 sata razmotrili tek polovicu dnevnog reda.

Između ostaloga, povodom 100. obljetnice Hrvatske seljačke stranke, gradski su zastupnici prihvatili inicijativu HSS-a o postavljanju spomen obilježja Vladku Mačeku, a za idejno rješenje bit će raspisan natječaj.

Gradska skupština također je podržala inicijativu o podizanju spomenika Benediktu Kotruljeviću, diplomatu i trgovcu iz 15. stoljeća, koji je pridonio razvoju ekonomske i računovodstvene struke. Spomenut bi trebao biti podignut istočno od križanja Draškovićeve s Ulicom kneza Borne i kneza Mislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na skupštinskoj sjednici odlučeno je i da se dvije glavne ulice u Stenjevcu imenuju po političarima novog doba - Vladi Gotovcu i Anti Miki Tripalu.

Prihvaćeno je i nekoliko točaka vezanih uz urbanističko uređenje grada te izvješće o planu intervencija u zaštiti okoliša na području grada Zagreba u 2004. kao i izvješće o radu Stručnog povjerenstva za pripremu odluka o zaštiti izvorišta.

(Hina) xdber yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara