Sjeverna Koreja objavljuje da je proizvela nuklearno oružje

Sjeverna Koreja objavljuje da je proizvela nuklearno oružje
SJEVERNA KOREJA je objavila da preradila 8000 štapića nuklearnog goriva u nuklearno oružje sa ciljem odvraćanja rastućih nuklearnih prijetnji SAD-a i spriječavanja nuklearnog rata u sjeveroistočnoj Aziji.

Zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Choe Su Hon je u ponedjeljak na godišnjem ministarskom sastanku Opće skupštine Ujedinjenih naroda izjavio da Pyongyang "nema druge opcije nego da posjeduje nuklearno sredstvo odvraćanja" radi politike Sjedinjenih Država za koju je ustvrdio da za cilj ima "eliminiranje" Sjeverne Koreje čineći je "metom preventivnih nuklearnih udara".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorivši da opasnost od rata raste na Korejskom poluotoku, Choe je iznio pojedinosti o sredstvima nuklearnog odvraćanja koje je, kaže Choe, Sjeverna Koreja razvila za samoobranu.

Dužnosnik State Departmenta u Washingtonu izjavio je da administracija SAD-a tvrdnje sjevernokorejskog zamjenika ministra uzima ozbiljno no dodao je kako ih je nemoguće potvrditi s obzirom da neovisni inspektori nemaju pristup sjevernokorejskim nuklearnim postrojenjima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara