SJEVERNA KOREJA POZIVA NA ´MIRNO´ RJEŠENJE NUKLEARNE KRIZE

Sjeverna Koreja je u nedjelju priopćila da se nada kako će trenutna nuklearna kriza biti rješena ´na miran način´, ali je ustvrdila da neće popustiti pred američkim pritiscima.

Prkoseći zahtjevima međunarodne zajednice, izolirana komunistička zemlja priopćila je da namjerava ponovno aktivirati operacije u svom nuklearnom kompleksu u kojem bi se, kako tvrde stručnjaci, u roku od nekoliko mjeseci moglo početi proizvoditi nuklearno oružje.

Sjedinjene Države su u subotu priopćile da će Washington od svojih azijskih saveznika i UN-a zatražiti da izvrše pritisak na Sjevernu Koreju kako bi ta zemlja odustala od nuklearnog razvoja.

´Dosljedno stajalište vlade Sjeverne Koreje je da se nuklearno pitanje na Korejskom poluotoku treba riješiti na miran način´, navodi se u komentaru lista Rodong Sinmun, koji je prenijela službena sjevernokorejska novinska agencija.

U komentaru se također optužuje SAD za eskalaciju napetosti, te se tvrdi da Sjeverna Koreja neće popustiti pod pritiscima.

´Sukob s imperijalistima je neizbježan sve dok oni ne odustanu od svoje agresivne i grabežljive prirode´, piše list, dodajući da bi popuštanje pritiscima dovelo do ´poniženja, smrti, podređenosti i ropstva´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara