Skandalozna odluka: Mladića iz osvete premlatili i ostavili u lokvi krvi, sud ih oslobodio

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu donio je kontroverznu odluku prema kojoj je skupina mladića, koja je Zagrepčanina Filipa Gregorovića premlatila iz osvete, oslobođena svih optužbi. Nakon te odluke oštećeni mladić je pokrenuo postupak protiv Republike Hrvatske pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Županijski sud je potvrdio prvostupanjsku odluku Općinskoga suda u Zagrebu kojom su petorica mladića, koja su premlatila Filipa Gregorovića i dvojicu njrgovih prijatelja, oslobođena svih optužbi. Tijekom suđenja petorica napadača su tvrdila da su trojicu napala iz osvete te je sud odlučio da "u tom slučaju nije došlo do kršenja zakona".

Podsjetimo, Filipa Gregorovića i dvojicu njegovih prijatelja nakon dobronamjernog komentara zaustavila su petorica mladića i prvo im razbila automobil, a potom ih premlatila. Sud je upravo taj komentar prihvatio kad dovoljan razlog za osvetu. Usto, napadači su obranu teretili na dva lažna dokaza, da je glavnom napadaču Filip slomio ruku te da im je oštetio automobil. Oba su navoda tijekom suđenja pobijena, ali su okrutni napadači na Filipa ipak oslobođeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara