Škare Ožbolt očekuje da će Australija izručiti kapetana Dragana

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas kako očekuje da će Australija pozitivno odgovoriti na zahtjev za izručenjem Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan i da će se on uskoro naći pred hrvatskim sudom.

Potvrdivši novinarima da je jutros potpisala zahtjev za izručenjem Vasiljkovića, koji je u pritvoru u Australiji, ministrica je po završetku otvorenog dijela sjednice Vlade pojasnila da je pravna procedura upućivanja zahtjeva trajala nešto duže, jer je trebalo uskladiti hrvatsku sa anglosaksonskom procedurom.

Koliko će proći do odluke australskog suda ministrica nije htjela nagađati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekadašnji zapovjednik srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj, a sada australski državljanin Vasiljković uhićen je 20. siječnja u Sydneyju na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska. Njega šibensko Županijsko državno odvjetništvo Vasiljkovića tereti za ratne zločine.

Novinari su od ministrice tražili da prokomentira rekordno brzo okončanje parnice između predsjednika Stjepan Mesić i Borisa Mikšića, s obzirom da je hrvatsko pravosuđe obilježeno kao sporo u rješavanju sudskih sporova.

Nastupilo je novo vrijeme bržih i efikasnijih odluka, reforma pravosuđa ide dalje, kratko je kazala ministrica.

Mikšić je danas nepravomoćno uvjetno osuđen na dva mjeseca zatvora, odnosno godinu dana uvjetno, jer je u predsjedničkoj kampanji izjavio da je francuska tajna služba Mesiću kupila vilu na francuskoj rivijeri.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara