Škare Ožbolt: Od sjednice Vijeća očekujem odgovore o daljnjim koracima

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako na večerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalu sigurnost, čiji je član, očekuje odgovor o daljnjim koracima koji bi, kako je rekla, "iskoordinirali sve u zemlji odvjetništvo, policiju, službe, da se utvrdi gdje se nalazi general Ante Gotovina".

Škare Ožbolt danas je u Đakovu otvorila prostorije DC-a. Komentirajući grafite potpore generalu Gotovini "Izdajte Antu, izdali ste sebe" i "Ante Gotovina, ne damo te", koji su jutros osvanuli u središtu Đakova, a jedan i na zgradi policije, koji je odmah uklonjen, predsjednica DC-a rekla je da "oni koji pišu takve grafite, ne vide dalje od zida".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo general Ante Gotovina može oboriti zastrašujuće navode iz haške optužnice On to treba učiniti i radi sebe, i radi hrvatske prošlosti, rekla je Škare Ožbolt. Dodala je kako sve one koji tvrde da je on u Hrvatskoj, treba pozvati da kažu gdje je. Opovrgnula je navode da je bilo tko od članova Vlade kontaktirao s Gotovinom, no nije željela komentirati je li to učinio netko drugi u Vladino ime.

Škare Ožbolt danas je u Đakovu govorila i o pripremama DC-a za lokalne izbore. Najavila je kako ta stranka prva počinje provoditi program gospodarske regionalizacije Hrvatske što će, dodala je, biti preduvjet za ulazak Hrvatske u EU, ali i za otvaranje pretpristupnih fondova. Najavila je da će DC na predstojeće lokalne izbore izići samostalno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara