Škare Ožbolt u višednevnom posjetu Finskoj

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt boravi od 27. veljače u višednevnom radnom posjetu Republici Finskoj, na poziv finskog ministra pravosuđa Johannesa Koskinena, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva pravosuđa.

Tijekom posjeta Finskoj, nastavlja se u priopćenju, ministrica pravosuđa će sa svojim suradnicima održati nekoliko radnih sastanaka čije su teme prije svega vezane za razvoj hrvatskog sudstva, budući da Hrvatska s Finskom surađuje u okviru zajedničkog Twinning projekta Cards 2002 "Podrška modernijem i učinkovitijem funkcioniranju hrvatskih sudova". Hrvatska i Finska održavaju izvrsnu suradnju u području pravosuđa, ističe se u Ministarstvu pravosuđa.

Ciljevi ovog projekta sukladni su reformi pravosuđa koja će dobiti svoj sveobuhvatni oblik u strategiji reforme pravosuđa, čija je izrada u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Teme radnih sastanaka hrvatske ministrice bit će također borba protiv korupcije, ovrha u Republici Hrvatskoj i informatizacija sudova sudova.

Ministrica Škare Ožbolt će tijekom svog boravka u Finskoj posjetiti Vrhovni i Okružni sud u Helsinkiju te Ured državnog odvjetnika u Helsinkiju.

(Hina) xpp/xnab ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara