Skinheadsi napali strane studenate

DVADESETAK skinheadsa napali su utorak navečer u pasažu ispod Ciboninog tornja petoricu stranih studenata i pritom pretukli Egipćanina Emada Hamdia (22).

Policija je izvijestila da je u utorak odmah nakon što je u 21,55 sati u Operativno-komunikacijskom centru zaprimljena dojava o tučnjavi u prolazu Ciboninog tornja, policijska ophodnja na mjestu događaja zatekla Hadamija i još trojicu stranaca, 23-godišnjeg Japanca, 22-godišnjeg Omanca i 19-godišnjeg Kirgistanca. Kao i pretučeni Egipćanin i oni u Zagrebu borave na temelju razmjene studenata.

Njih četvorica šetali su se gradom kada su im u jednom trenutku prišla desetorica "kratko ošišanih mladića, odjevenih u crno" koji su pretukli Hadamija, dok su trojica njegovih prijatelja uspjeli pobjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je pozvala Hitnu pomoć koja je Hadamija odvezla u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede.

Skinheadsi su Hamdia najprije izudarali a potom su mu pokušali oteti novčanik i pasoš, ali on se ipak uspio otrgnuti.

Hamdi, student naftnog rudarstva, u Hrvatskoj se nalazi od početka lipnja i to u sklopu razmjene studenata tehničkih fakulteta koju organizira Međunarodna udroga tehnoloških fakulteta (IAESTE). 

Zanimljivo je da stranim studentima nitko od prolaznika nije želio pomoći, a još je zanimljivije da Zagrebačka policija o događaju novinare nije izvijestila na jučerašnjoj redovitoj konferenciji.

Na upit koji je razlog jednodnevnog "kašnjenja" informacije o nasilju nad stranim studentom,  na današnjoj konferenciji za novinare PU zagrebačke rečeno je samo da je započeta kriminalistička obrada i da se za nasilnicima intenzivno traga.

No, u policiji kažu kako ne isključuju mogućnost da su egipatskog studenta pretukli skinheadsi, no za sada to ne mogu potvrditi.

O napadu je obaviješteno egipatsko Veleposlanstvo u Zagrebu te Ministarstvo prosvjete i športa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara