Skoplje: Amerikanci ponudili nagradu za odbjeglog krijumčara

AMERIKANCI su ponudili deset tisuća dolara nagrade za otkrivanje krijumčara ljudima Dilavera Bojkua koji je nedavno pobjegao iz makedonskog zatvora, objavila je u petak agencija Makfax.

Američki dužnosnici su ponudili 10.000 dolara nagrade za informaciju koja bi dovela do ponovnog uhićenja Bojkua, što bi po američkom mišljenju predstavljao veliki uspjeh u borbi protiv trgovine ljudima na Balkanu. Ime Dilavera Bojkua je naime navedeno u američkom godišnjem izvješću o trgovini ljudima.

Bojkua je makedonska policija uhitila krajem prošle godine na prijavu nekoliko stranih državljanki. Ubrzo je bio i osuđen na kaznu zatvorom od šest mjeseci koju je izdržavao u Strugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tako blagu kaznu odmah je reagirao američki veleposlanik u Makedoniji izjavivši da je počinjena pogreška i da je za ovog balkanskog makroa zainteresiran FBI.

Nakon toga, policija je podnijela novu optužbu protiv Bojkua i za druga krivična djela, međutim, on je pobjegao kada su ga zatvorski stražari bez policijske pratnje i oružja prebacivali u drugi zatvor.

(Hina) mda dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara