Skoro pola milijuna umirovljenika dobit će obeštećenje uoči samih izbora

GOTOVO pola milijuna umirovljenika počet će od sutra pa do kraja zadnjeg tjedna predizborne kampanje dobivati novac od povrata duga.

Točnije, 463.000 umirovljenika koji imaju pravo na naknadu trebali bi od sutra početi dobivati svoju ratu duga što znači kako će gotovo će svaki drugi umirovljenik u državi sljedeći tjedan dobiti obeštećenje jer je planirano da sve isplate završe do kraja tjedna.

Banke su dobile novac i sve je spremno za početak uplata obeštećenja. Osigurano je 2,037 milijardi kuna, a vlada je novac osigurala prodajom dionica T-HT-a.

Uoči izbora svoje će rate duga dobiti dosad najveći broj umirovljenika, za posljednji kvartal ove godine predviđena je isplata posljednje, četvrte rate za 320.000 umirovljenika koji su se odlučili za brzi model isplate pola iznosa naknade.

Drugu će ratu dobiti oko 35.000 korisnika obiteljskih i limitiranih mirovina, a prvu ratu dobit će i oko 120.000 umirovljenika koji su se odlučili za isplatu punog iznosa obeštećenja u šest jednogodišnjih rata.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara