Skup o izbjeglicama u Beogradu

U SRBIJI danas ima oko 650 tisuća izbjeglih i raseljenih osoba, rekao je u subotu potpredsjednik vlade Srbije Žarko Korać, otvarajući skup ´Izbjeglice i procesi europskih integracija u regiji´, na kojem su sudjelovali predstavnici UNHCRa, te vlasti i nevladinih organizacija iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Korać je ocijenio da je rješavanje problema izbjeglica zajednički interes zemalja regije, bez čega neće biti njihove europske integracije. On je istaknuo kako treba osigurati razmjenu podataka o izbjeglicama između država, te odrediti preciznu strategiju i rokove rješavanja izbjegličkog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijanski dužnosnici rekli su kako očekuju da će uskoro biti potpisani sporazumi o mirovinama između zemalja u kojima se nalaze izbjeglice. Vlada Srbije će, dodali su, nastojati da se izbjeglice u Srbiji integriraju, ali će istodobno pružati ptporu onima koji se žele vratiti u zemlje iz kojih su izbjegli.

Na skupu je sudjelovao i gradonačelnik Osijeka Zlatko Kramarić, koji se u subotu ujutro sastao s gradonačelnicom Beograda Radmilom Hrustanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara