Sl. Brod: Jadranka Kosor na dodjeli braniteljskih stanova

HRVATSKIM ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja danas je u Slavonskom Brodu dodijeljeno 98 novih stanova.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tom je prigodom izrazila nadu kako će novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ubrzati rješavanje stambenih pitanja tih ljudi.

Istaknula je kako je stambena skrb jedna od najvećih teškoća koja se vidi i u njezinu gotovo jednogodišnjem mandatu. "Vjerujem kako će neke odredbe novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima nastojimo jače uključiti jedinice lokalne uprave i samouprave, pospješiti rješavanje stambenih pitanja branitelja", kazala je Kosor. Dodala je kako je na popisu onih koji imaju pravo na neki oblik stambene skrbi još 12 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S dodjelom stanova u Slavonskome Brodu zaokružena je brojka od 485 stanova i 820 zajmova dodijeljenih braniteljima i članovima njihovih obitelji u ovoj godini u Hrvatskoj, a riješena su stambena pitanja stopostotnih invalida, podsjetila je Kosor.

U stambenu zgradu, koja se počela graditi prije dvije i pol godine, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uložilo je 34,5 milijuna kuna, a grad je ustupio zemljište i komunalnu infrastrukturu.

Odgovarajući na novinarske upite potpredsjednica Vlade i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Jadranka Kosor odbacila je tvrdnje nekih svojih protukandidata kako je Vlada namjerno odugovlačila s raspisivanjem predsjedničkih izbora. "To nije točno. Vlada raspisuje izbore u ustavnom roku. Prema tome nikakvih kalkulacija nije bilo niti je moglo biti. Sve je u roku i od danas počinju teći zakonski rokovi vezani uz kandidaturu, odnosno izbore", rekla je Kosor.

Dodala je kako još nije u kampanji, nego da obavlja svoj posao potpredsjednice Vlade i ministrice. Ponovila je kako će kampanju početi u V. izbornoj jedinici, t.j. u Lipiku odnosno Pakracu gdje je rođena i odrasla.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara