Slavica: Nakon dolaska na Kornat, sat vremena sam razgovarao s mrtvim kolegama

VATROGASNI zapovjednik Dražen Slavica u intervjuu za Novu TV progovorio je o svemu što se događalo u proteklim mjesecima, od tragedije na Kornatu, pa do njegovog dvomjesečnog pritvora.

Na pitanje Hrge kako se osjeća kazao je da se osjeća jako loše, tužno i potišteno. "Izgubio sam 12 kolega, ljude s kojima sam dijelio dobro i zlo." - rekao je dodavši kako je odmah nakon tragedije prihvatio moralnu odgovornost. "Ako mi se dokaže krivnja u nekoj varijanti, kriv i mogu biti, ali kriminalac nisam" - dodao je.

Slavica je kazao i kako je kada je došao na mjesto nesreće sat vremena pričao s mrtvim kolegama, te da je razmišljao kako bi za njega i njegovu obitelj bilo bolje da je i on išao na Kornat.

Za glasine prema kojima je naredio izbacivanje vode kako bi helikopter mogao primiti dva vatrogasca više rekao je kako se radi o notornim lažima, te je dodao kako nije znao da se u helikopteru nalaze maloljetnici.

Rekao je i kako je na Sve svete posjetio grobove poginulih, te da je sreo majku Tomislava Crvelina koja ga je zagrlila i poljubila, no rekao je da ima onih koje ne žele nikakav kontakt s njim.

A.H.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara