Slavko Lozina mentalnom bolesniku odredio pritvor

SPLITSKI sudac Slavko Lozina još jednom svojom odlukom podigao je medijsku prašinu. Sudac je mentalno bolesnom 42-godišnjaku R.J. odredio jednomjesečni pritvor iz razloga što bi mogao ponovno izaći gol u javnost, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako piše splitski dnevnik, djelatnici splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, koji se brinu o odgoju djece s posebnim potrebama, protestiraju zbog Lozinove odluke o pritvoru.

Sudac je naime R.J.-u odredio pritvor u splitskom zatvoru Bilice zato jer bi mogao ponoviti kazneno djelo golotinje u javnosti zbog kojeg je proteklog vikenda priveden u Kaštel Lukšiću. Nakon noći provedene u policijskoj postaji R.J. je izveden pred suca te je nakon donošenja odluke prebačen u Bilice.

Djelatnici Centra smatraju kako je boravak u pritvoru izuzetno štetan za 42-godišnjaka koji je mentalno na razini 4-godišnjeg djeteta, te izražavaju zabrinutost da bi zatvorsko okruženje moglo štetno utjecati na zdravlje R.J.

"R.J. je invalid, ima epilepsiju, oduzeta mu je radna sposobnost, a majka mu je jedini skrbnik, 22 godine je štićenik Bonačija i nikada s njim nije bilo problema", kazala je za Slobodnu Dalmaciju psihologinja Centra Alenka Kovačević.

Žalba odvjetnika štićenika splitskog Centra je odbijena, zbog čega su se djelatnici odlučili obratiti javnosti tražeći zaštitu za svog štićenika.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara