Slavlje i misa za Veliku Gospu u Sinju

U SINJU, najvećem marijanskom svetištu na južnim prostorima Hrvatske gdje se Čudotvorna Gospa Sinjska slavi gotovo 300 godina, danas je proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U posljednjih 9 dana od kada su na programu mise devetnice, uključujući i današnje završno slavlje, Sinj je pohodilo više od 100 tisuća vjernika iz cijele Dalmacije i ostalih krajeva Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine, a današnjem misnom slavlju prisustvovao je i veliki broj stranaca.

Današnje slavlje počelo je jutros rano svetom misom zornicom na tvrđavi Grad. Potom je održana tradicionalna procesija ulicama grada u kojoj su alkari, policajci, vojnici i mladi svećenici nosili sliku Čudotvorne Gospe Sinjske koju Sinjani posebno štuju kao svoju nebesku zaštitnicu.

Nakon procesije na Trgu Franje Tuđmana svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Barišić posebno je govorio o obitelji kao temelju društva.

"Vjerujemo da će se svi odgovorni i sve društvene institucije zdušno zauzeti da obitelj bude dovoljno zaštićena od nezaposlenosti, rada nedjeljom te malih i nestabilnih primanja, nedostatka životnog prostora i uništavanja vrednota", rekao je.

Obitelj nije tek obična društvena kategorija, već temeljna vrijednost, rekao je i izrazio nadu da će sve političke stranke u Hrvatskoj još više istaknuti u svojim programima obitelj.

Misno slavlje nastavlja se i poslijepodne i to svetom misom na tvrđavi Grad i završnom svečanom svetom misom na Trgu Franje Tuđmana u 18 sati koju će predvoditi provincijal provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Željko Tolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara