slavonski brod: zbog dugova ini velike teškoće u opskrbi plinom

Redukcija plina, koju je Ina sredinom ožujka zbog dugova uvela gradskom poduzeću "Toplina", danas je u Slavonskom Brodu zbog pada temperature prouzročila velike teškoće u opskrbi tim energentom.

Bez grijanja i tople vode ostala su brojna kućanstva, dva gradska vrtića, a štete trpi i gospodarstvo.

U Đakovićevoj tvrtki "Zavarene posude" proizvodnja je stala, a 150 do 180 radnika poslano kućama. Direktor Josip Popović rekao je da poduzeće dnevno trpi štetu od 300.000 do 350.000 kuna.

Teškoće s opskrbom posebno su izražene u rubnim gradskim naseljima uključujući i najveće stambeno naselje "Andrija Hebrang", ali ispada iz sustava ima i u središtu grada.

Direktor poduzeća "Toplina" Jozo Antunović upozorio je da uz sadašnju sedamdesetpostotnu redukciju nije moguće podmiriti sve potrebe. "Ispali su iz sustava najprije svi veliki potrošači u 'Đuri Đakoviću', koji plin koriste u tehnološkom procesu i naše kotlovnice u naselju 'Andrija Hebrang'. Problema ima i u samom središtu grada, primjerice u hotelu "Brod" i u slučaju još nekih većih potrošača", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antunović je stoga pozvao dužnike da podmire svoja dugovanja. "Mi ćemo sav prikupljeni novac proslijediti Ini i, kad bi svi platili svoje dugove, opskrba bi se mogla normalizirati", rekao je.

Od devet milijuna kuna duga Ini, "Toplina" od građana potražuje gotovo sedam milijuna za isporučeni plin. Među dužnicima su i "Đuro Đaković" i poduzeće "PAN" sa po 500.000 kuna duga, te Ciglana, koja je već isključena iz sustava.

Zbog stanja u gradu gradonačelnik Jozo Meter pokušao je u Ini ishoditi povećanje dotoka plina i prije podmirenja duga.

Glasnogovornik Ine Josip Gojak rekao je, međutim, da je posrijedi uobičajen postupak prema lokalnim distributerima koji kasne s plaćanjem, u čemu "Toplina" nije iznimka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara