Sljedeća tri dana kaos u zračnom prometu: Kabinsko osoblje British Airwaysa započelo štrajk

Sljedeća tri dana kaos u zračnom prometu: Kabinsko osoblje British Airwaysa započelo štrajk

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

KABINSKO osoblje britanskog zračnog prijevoznika British Airwaysa počelo je štrajk koji će u sljedeća tri dana omesti zračni promet u Europi.

Razgovori između sindikata i tvrtke propali su jučer navečer. Kabinsko osoblje je odlučilo štrajkati zbog plaća i uvjeta rada. Iz British Airwaysa tvrde kako će 65 posto putnika moći doći do svojih destinacija tijekom prva tri dana štrajka. Pretpostavlja se da će od planiranih 1950 letova biti odgođeno njih 1100, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se koliko radnika će štrajkati

Još nije poznato koliko osoblja će stupiti u štrajk, jer je British Airways za one koji neće raditi najavio teške sankcije. Iz tvrtke najavljuju da će u subotu i nedjelju prevesti oko 49 tisuća putnika, dok se, kada nema štrajka, u jednom danu vikenda u ožujku preveze oko 75 tisuća putnika.

Izvrši direktor BA Willie Walsh se ispričao putnicima , no tvrdi i kako će svima biti omogućena dobra usluga. Sindikalist Tony Woodley je nakon propasti pregovora rekao da je Walsh želio ući u rat sa sindikatom. Walsh je takav zaključak nazvao apsolutnom besmislicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara