Slobodanu Miloševiću vraćena kuća na Dedinju koju je kupio na nezakonit način

BIVŠEM predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću vraćena je kuća u najelitnijem dijelu Beograda, u Užičkoj ulici broj 34. Kako saznaje Blic Vrhovni sud Srbije ukinuo je odluku prvostupanjskoga suda o oduzimanju kuće Miloševiću.

Na Vrhovnom sudu kazali su kako se nisu obazirali je li odluka prvostupanjskog suda pravno valjana, te tvrde kako je odluka donesena isključivo zbog činjenice da je Milošević u zatvoru, te da se nije mogao braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vrhovni sud, piše Blic, nije ni uzimao u obzir činjenicu na koji način je Milošević došao do kuće u Užičkoj 34. Naime, samo dva dana prije bombardiranja Beograda Milošević je od Države kupio kuću na Dedinju, i to za oko 2000 maraka, iako je realna vrijednost kuće bila, i još uvijek je, nekoliko stotina tisuća eura.

Osim što je platio puno manje nego što je trebao, Milošević je kuću u Užičkoj otkupio od države, iako je na to imao pravo samo ako nema u vlasništvu drugu nekretninu. No, u isto vrijeme Slobodan Milošević bio je vlasnik vile u Tolstojevoj 35, također u najeelitnijem dijelu Beograda, pa prema Zakonu o stanovanju nije mogao otkupiti kuću ili stan ukoliko već ima istu u vlasništvu.

Kako navodi Blic Milošević je i prvu kuću otkupio mimo svih propisa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara