Sloković i Prodanović nisu smjeli besplatno raditi za Vladu, HOK razmišlja o dizanju optužnice

Sloković i Prodanović nisu smjeli besplatno raditi za Vladu, HOK razmišlja o dizanju optužnice

Foto: Hina

IZ HRVATSKE odvjetničke komore rekli su kako Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Jasna Novak nisu smjeli davati nikakvu besplatnu pravnu pomoć Vladi u slučaju Crnoja.

Kako su iz odvjetničke komore rekli za Dnevnik HRT-a, besplatna pravna pomoć može se pružiti samo uz dozvolu Hrvatske odvjetničke komore koja nikakav takav zahtjev nije zaprimila.

Disciplinski tužitelj Hrvatske odvjetničke komore Alen Jakobović rekao je kako će se pokrenuti diciplinski postupak i tražiti očitovanje od odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

""Nakon toga ćemo utvrđivati je li postoji stupanj sumnje za podizanje optužnice", rekao je Jakobović.

Podsjetimo, u dvodnevnoj raspravi o sudbini sada već bivšeg ministra angažirani su i pravni stručnjaci. Iz Vlade su nam potvrdili kako je riječ o Jadranki Sloković, Jasni Novak i Čedi Prodanoviću čije su usluge bile u potpunosti besplatne.

"S obzirom da se radilo isključivo o jednokratnoj usluzi savjetničke prirode vanjskih suradnika, pravnih eksperata Jadranke Sloković, Jasne Novak i Čede Prodanovića, sudionika jučerašnje stručne rasprave zajedno s pravnim stručnjacima Domoljubne koalicije i Mosta,  njihove su usluge bile u potpunosti besplatne", rečeno nam je iz Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara