Slovenac se pred policajcima ubio hicem u glavu

SLOVENSKI prometni policajci ostali su šokirani nakon što se pred njihovim očima iz pištolja ubio 42-godišnji muškarac iz okolice Domžala pored Ljubljane, javljaju slovenski mediji.

Policijska patrola prometne policije iz Ljubljane jutros oko devet sati je na zapadnoj obilaznici oko Ljubljane zaustavila automobil koji se policajcima učinio tehnički neispravnim.

Dvojica policajaca od vozača su zatražili dokumente na uvid, a treći policajac je ostao u policijskom automobilu. Vozač je izašao iz Opel Omege i na nalog policajaca se vratio nazad u svoj automobil kako bi potražio dokumente.

Međutim, umjesto dokumenata u ruke je uzeo pištolj koji je repetirao i s njime se pojavio pred policajcima. Policajci su čuli da vozač repetira pištolj pa su i sami izvadili svoje službeno oružje i vozaču zapovjedili da baci pištolj. Ovaj ih nije poslušao niti je u njih uperio svoj pištolj već ga je digao i pucao si u glavu.

Šokirani policajci tako su svjedočili samoubojstvu vozača za kojeg je policija kasnije utvrdila da se radi o osobi koja nije bila evidentirana zbog bilo kakvih većih prekršaja ili kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motiv još uvijek nejasan

Policija je utvrdila da je pokojnik ranije bio evidentiran zbog nekolicine manjih prometnih prekršaja, a danas se vozio s nevažećom vozačkom dozvolom u automobilu koji najvjerojatnije nije bio tehnički potpuno ispravan i u kojem je vozač imao prerađeni pištolj "Crvena zastava" za kojeg nije posjedovao dozvolu za držanje ili nošenje.

Policijska uprava Ljubljana na današnjoj je novinskoj konferenciji priopćila da je i dalje nejasno što je muškarca natjeralo na ovako brutalan čin.

Jedan od šefova ljubljanske policije Tomislav Omejec, je rekao da su sva trojica policajaca do daljnjega povučena iz službe te im je ponuđena psihološka pomoć.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara