Slovenci se vratili u igru na YouTubeu

Slovenci se vratili u igru na YouTubeu

ČINI se da slovensko-hrvatski "rat" ismijavanjem običaja, stupnja razvoja te posezanjem za teritorijem jedne od zemalja ne prestaje.

Tako je u posljednjem filmiću na YouTubeu, slovenski autor rekao par umotvorina o hrvatskoj gluposti.

"Oni se ismijavaju s naših 46 kilometara obale, a ne znaju iskoristiti svoju obalu", tvrdi Slovenac u filmiću, navodeći kako Hrvatska ima manji BDP od Slovenije, te oslikavajući premijera Sanadera kao nesposobnu i korumpiranu osobu.

Ako ste mislili da u ovom filmu neće biti posezanja za hrvatskim teritorijem, prevarili ste se! Naime, autor, u šali, ili ne, proglašava veliki dio Hrvatskog Zagorja zapravo slovenskim teritorijem navodeći kako je i kajkavski dijalekt vrlo sličan slovenskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je ovo nekada bila slovenska regija, zahvalite Titu", pokušava sam sebi, a i nama objasniti zbunjeni "Slovenec" dok se nabacuje povijesnim činjenicama.

Autor je analizirao i oba jezika, te slavodobitno zaključio kako je "slovenski jezik stariji, a hrvatski, zapravo srpsko-hrvatski jezik kojeg je Franjo Tuđman neuspješno pokušao mijenjati".

Referirajući se na dobro nam poznate viceve o Slovencima, autor je "ispričao" i par slovenskih, dokazujući stereotip o (ne)duhovitosti u Slovenaca.

"Što je Hrvatska Sloveniji? Veliko dvorište sa bazenom", piše Slovenac, dodavši još i neku, po mišljenju autora ovog teksta, neukusnu šalu o Židovima i Hrvatima. U iščekivanju smo novog odgovora na YouTubeu, koji očito uveseljava mase.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara