Slovenci slave uspjeh rukometaša i očekuju zlato

Pobjeda slovenske rukometne reprezentacije nad izabranom vrstom Hrvatske i plasman u finale najveći je uspjeh u ekipnom sportu u povijesti "Dežele", ocijenili su subotnji obračun u hali Tivoli slovenski elektronski mediji.

Slovenski radio usporedio je već osigurano europsko srebro koje se u nedjelju može pretvoriti i u zlato sa svjetskim medaljama nekadašnjeg gimnastičkog svjetskog prvaka na konju sa hvataljkama Mire Cerara i sudjelovanjem već zaboravljenih Aljoše Žorge i Ive Daneua u jugoslavenskoj košarkaškoj pobjedi nad SAD-om na svjetskom prvenstvu 1969. godine u Ljubljani.

Radio je emitirao i izjavu jednog navijača koji kaže da su mu se u subotu popodne dogodile dvije najvažnije stvari u životu: najprije su mu tijekom prvog poluvremena javili da mu je žena rodila kćer, a onda su Slovenci konačno pobijedili Hrvate. Slovenski mediji kao tvorca "priče o rukometnom uspjehu" ističu trenera Antona-Toneta Tiselja - koji je nakada vodio žensku reprezentaciju i klubove - jer je ekipi usadio borbeni i pobjednički duh, te mladog 19-godišnjeg Vida Kavtičnika za kojega je komentator slovenske televizije tijekom meča rekao da je tako dobar jer je mlad i nema "hrvatski kompleks".

U nastalom oduševljenju koji je Sloveniju zahvatio od Triglava do Sutle malo tko sumnja da neće pasti i Nijemci u nedjeljnom finalu. Premijer Anton Rop to je najavio već u petak na sastanku Kvadrilaterale na Brdu kod Kranja izjavom "Pobijedit ćemo najprije Hrvatsku, a onda i Njemačku, bit ćemo svjetski prvaci".Na sličan način misli i trener Anton Tiselj unatoč porazu od Nijemaca u skupini u drugom krugu Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nijemcima ne odgovara igranje u finalu, izgubili su finalne dvoboje na zadnjem svjetskom prvenstvu u Portugalu i preklani na europskom prvenstvu u Švedskoj", tvrdi ljubljansko "Delo".

A Tiselj je pred susret s Nijemcima ponovio izjavu nekadašnjeg francuskog izbornika Daniela Constantinija: "Finale se ne igra, finale se osvaja!".

Naši su igrači emocionalno i fizički iscrpljeni, ali će u finalu s Nijemcima dati sve za pobjedu, kategorični su u slovenskom taboru.

(Hina) fl dv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara