SLOVENIJA: ANTON ROP IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA VLADAJUĆE STRANKE

Slovenski liberalni demokrati (LDS), najjača stranka u koalicijskoj vladi, na svom su kongresu u Celju u petak za novog predsjednika skoro jednoglasno izabrali Antona Ropa.

Stranku je do svog izbora na mjesto predsjednika države prošle jeseni vodio Janez Drnovšek kojega je Rop naslijedio i na mjestu premijera.

Za Ropa, koji je bio jedini kandidat za mjesto predsjednika, glasovalo je 468 od 476 delegata koji su prisustvovali izvanrednom kongresu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongres LDS-a usvojio je i rezoluciju o iračkoj krizi u kojoj se izražava ´protivljenje jednostranom razoružavanju Iraka bez odluke Vijeća sigurnosti UN-a´, te izražava zabrinutost zbog sigurnosne situacije u svijetu. Slovenski liberali rezolucijom su pozvali europske vlade, posebno one u kojima su liberali, da formiraju zajedničku europsku sigurnosnu i vanjsku politiku, a članice UN-a - ´osobito Irak´ - pozvale da poštuju sve prihvaćene rezolucije.

Rop je rekao da će stranka nastaviti ispunjavati svoj program koji je donijela prije parlamentarnih izbora 2000. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara