Slovenija će ratificirati ugovor o nuklearci Krško

SLOVENSKI parlament treba ratificirati sporazum o nuklearci Krško, izjavio je u utorak slovenski ministar za okoliš i prostor Janez Kopač govoreći na parlamentarnom odboru koji je odobrio produljenje njegova mandata u sklopu obnovljene vlade Antona Ropa.

´Hrvatski sabor je sporazum ratificirao, a ratifikacija tog ugovora i u našem je interesu´, izjavio je Kopač.

On je odgovarao na upite zastupnika koji su se zanimali kako će vlada reagirati na jučerašnju odluku ustavnog suda koji je ´deblokirao´ postupak ratifikacije ugovora o nuklearci Krško u slovenskom parlamentu.

Kopač je, međutim, dodao da su s Hrvatskom, nakon što sporazum ratificira parlament u Ljubljani, potrebni novi pregovori o tomu kako regulirati stanje od sredine prošle godine do stupanja međudržavnog ugovora na snagu.

Sporazum o nuklearci bio je naime dogovoren s pretpostavkom da će ga obje strane regulirati do 30. srpnja 2002., što bi omogućilo da Hrvatska, kao suvlasnik, opet počne preuzimati struju nakon stanke od četiri godine. To se, međutim, zbog rezervi na slovenskoj strani nije dogodilo, pa je sporazum ostao neratificiran u slovenskom parlamentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara