Slovenija daje 20.000 eura za program u BiH

Slovenija je namijenila 20.000 eura dobrovoljnog priloga za program reintegracije demobiliziranih vojnika u BiH, što ga zajedno provode Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM), priopćilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova. Kako se navodi u izjavi za javnost, prilog je dan u sklopu aktivnosti OESSa i priprema Slovenije na predsjedanje tom organizacijom s početkom iduće godine.

Slične priloge Slovenija je ove godine već dala za osnivanje akademije OESS-a u Biškeku (Kirgizija) i za fond za obrazovanje Roma u sklopu Svjetske banke, a 5.000 eura donirala je i Ekonomskoj komisiji UN-a za Europu (UNECE).

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je istaknulo i važnost gospodarske i političke stabilizacije država zapadnog Balkana, ističući da se države na tom području susreću sa sličnim izazovima i potrebnim reformama i da je te procese potrebno nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svojim iskustvima i poznavanjem regije Slovenija želi dati prilog suoblikovanju rješenja i uspostavi trajne stabilnosti i mira na tom području", navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nedavno je, prilikom predstavljanja u parlamentu, predsjedanje OESS-om istaknuo kao glavni prioritet na vanjskopolitičkom području u idućoj godini.

(Hina) xfl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara