Slovenija i dalje bez televizijskih prijenosa iz parlamenta

Slovenska televizija neće, vjerojatno zbog velikih troškova, niti ubuduće prenositi sjednice parlamentarnih zasjedanja unatoč zahtjevu i prijetnjama oporbe, proizlazi iz rasprave koju su u ponedjeljak o tom pitanju održali slovenski zastupnici.

Kako je u ponedjeljak u slovenskom Državnom zboru izjavio njegov predsjednik Borut Pahor, postoji nada da se dogovor o zahtjevima oporbe usvoji. Nakon toga bi oporbena koalicija Nova Slovenija - koju sastavljaju Janšini socijaldemokrati (SDS) i Nova Slovenija bivšega premijera Andreja Bajuka - prestala bojkotirati parlamentarne sjednice.

Međutim, Janša i Bajuk su, naprotiv, izjavili da će i dalje selektivno bojkotirati sjednice parlamenta i pojavljivati se u sabornici samo prilikom glasovanja. Oni su skandaloznom nazvali najavu vlade da će prijenose parlamentarnih sjednica vezati na povećanje trelevizijske pretplate za 3,3 posto od 1. idućeg mjeseca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska nacionalna televizija vuče naime velike gubitke iz prethodnih godina.

To je pokušaj da se slovenska oporba s njezinim legitimnim zahtjevom za otvaranje medijskog prostora prikaže kao "unutarnji neprijatelj" biračima koji su osjetljivi na poskupljenja, ocjenjuju vodeće slovenske oporbene stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara