Slovenija i u Veneciji protiv hrvatskog pojasa u Jadranu

NA KONFERENCIJI o održivom razvoju ribarstva u Mediteranu koja je u utorak počela u Veneciji, Slovenija će ponovno izraziti svoje protivljenje uspostavi hrvatske ekološkoribolovne zone u Jadranu.

Na konferenciji Sloveniju predstavlja ministar poljoprivrede Franci But, a kako navode u Ljubljani, u Veneciji nisu predviđeni bilateralni susreti s hrvatskim izaslanstvom.

Slovenija podržava rješenja o ekološko-ribolovnoj zaštiti mediteranskih mora, ali je za nju sporno da je Hrvatski sabor ekološko-ribolovnu zonu proglasio neposredno prije konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je javila slovenska agencija STA, But će u Veneciji objasniti negativno opredjeljenje prema hrvatskom potezu i tražiti multilateralni pristup svih zemalja na Jadranu, te tražiti da se hrvatski prošireni pojas ne tretira kao presedan u smislu nacrta zaključne deklaracije donesenog u Bruxellesu na pripremnom sastanku prije venecijanske konferencije.

Slovenija, kako navodi agencija STA, smatra da ekološko-ribolovni pojas, a što ga je s jednogodišnjom odgodom proglasio Hrvatski sabor, ne može biti slučaj-presedan o kojemu se govori u nacrtu iz Bruxellesa.

(Hina) fl rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara