Slovenija: Istječe moratorij na rušenje ilegalnih objekata

VLASNICI ilegalno sagrađenih građevinskih objekata u Sloveniji upozoreni su u petak da imaju samo nešto više od mjesec dana vremena za eventualnu legalizaciju jer poslije nove godine prestaje dvogodišnji moratorij na prisilno uklanjanje tzv. crne gradnje.

Ministarstvo za okoliš i prostor je priopćilo da vlasnici i investitori moraju lokalnim vlastima podnijeti molbe za legalizaciju i platiti komunalne doprinose, a u suprotnom im prijeti rušenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računa se da je u Sloveniji najmanje 4.000 još nelegaliziranih objekata, sagrađenih bez odgovarajućih papira. Među njima su i brojne vikendice u atraktivnom prostoru nacionalnog parka Triglav.

Prvi zakon koji je omogućavao odgodu rušenja na osnovi plaćanja posebnog depozita, kako bi se ilegalni objekti postupno legalizirali ako se mogu uklopiti u urbanističke planove Slovenija je donijela 1993. godine, ali početkom iduće godine istječe dvogodišnji moratorij na rušenje ilegalnih objekata, po novom zakonu o građenju objekata koji je stupio na snagu 1. siječnja 2003. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara