Slovenija: Izvanredna sjednica parlamenta 31. kolovoza

IZVANREDNA sjednica slovenskog parlamenta, na kojoj će se raspravljati o interpelaciji oporbe protiv vlade premijera Antona Ropa, održat će se idućeg utorka, tri dana pred početak službene jednomjesečne kampanje za parlamentarne izbore koji se održavaju 3. listopada.

Dogovor o tome postigle su u utorak tri koalicijske stranke u sadašnjoj Ropovoj vladi kako bi izbjegle da se izvanredno zasjedanje, na kojemu oporba desnog centra očekuje "polaganje računa" za - kako tvrde - neispunjena izborna obećanja, produži na razdoblje predviđeno za sučeljavanja izbornih programa i kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik parlamenta Feri Horvat sazvao je izvanrednu sjednicu za idući utorak u 10 sati. Opozicijske stranke desnog centra, koje vode Janez Janša i Andrej Bajuk, tvrde da je vlada lijevog centra, koju zadnje dvije godine vodi premijer Rop, iznevjerila obećanja koja je dala biračima jer je gospodarstvo, umjesto pet-postotne stope rasta kako se predviđalo, ostvarilo polovičan rast, a tvrde i da je vladavina liberalnih demokrata (LDS) zadnjih godina označena korupcijom i političkim klijentelizmom.

(HIna) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara