Slovenija na udaru obilne kiše, nabujale rijeke odnose i opasnu žilet žicu

Slovenija na udaru obilne kiše, nabujale rijeke odnose i opasnu žilet žicu

Screesnhot: RTV Slovenija

ZBOG obilne kiše koja pada na području Slovenije počele su rasti neke rijeke, posebno one na zapadu zemlje.

U Beloj krajini su se ostvarili strahovi i najave stanovnika koji žive uz rijeku Kupu. Rijeka je u Poljanskoj dolini poplavila i opasne žilet žice, koje je postavila slovenska vojska, javlja RTV Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obilna kiša padala je tijekom jučerašnje večeri, a nastavlja padati i jutros. Najteža je situacija na zapadu zemlje, dok je na obali i u unutrašnjosti većinom suho. Kako javlja RTV Slovenija, tijekom dana su moguća i olujna nevremena s još obilnijom kišom. Prema predviđanjima meteorologa, past će između 20 i 100 litara kiše po kvadratnom metru, a prijeti i olujni vjetar s udarima i do 90 kilometara na sat. U noći na utorak kiša će se proširiti na cijelu Sloveniju.

Tijekom dana se očekuje dodatan rast rijeka u većem dijelu zemlje. Prema predviđanjima, najviše će narasti vodostaji rijeke Kupe i Ljubljanice te njihovih pritoka.

Nataša Letig Žagar iz turističke zajednice Kostel, najmanje slovenske općine na granici s Hrvatskom, rekla je za portal "Žurnal" da Kupa za jakih pljuskova naglo može narasti i za pet metara, a tada bi srušena debla i grane drveća u nabujalo korito povukli i smrtonosnu bodljikavu žicu. To više nije tehnička zapreka na granici, kako tumači vlada, nego smrtonosna klopka, rekla je turistička djelatnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara