SLOVENIJA NE ŽELI VRATITI STANARSKO PRAVO ZA STANOVE BIVŠE JNA

Slovenska vlada potvrdila je u četvrtak da je u zadnje vrijeme dobila više zahtjeva za povratom službenih stanova koje su koristili pripadnici nekadašnje JNA, ali smatra da takvi zahtjevi nisu opravdani.

Spomenute je stanove slovenska vlada 1991. godine preuzela od bivše JNA, a podneseni zahtjevi da se vrate njihovim ranijim korisnicima koji se pozivaju na sporazum o sukcesiji bivše Jugoslavije, što su ga potpisale države-slijednice, većinom su neutemeljeni, priopćila je slovenska vlada u odgovoru na pismeno zastupničko pitanje zastupnika oporbe Rudolfa Petana.

Stajalište je slovenske vlade u vezi s tom problematikom da je, sukladno zakonu, stanarsko pravo izgubio onaj koji je stan trajno prestao koristiti, a isto vrijedi i u slučajevima kad se stan nije koristio više od šest mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši oficiri JNA koji su živjeli u Sloveniji do odlaska nekadašnje vojske u listopadu 1991. godine tvrde u svojim zahtjevima da im je stanarsko pravo oduzeto suprotno tadašnjim propisima te zahtijevaju njegov povrat ili mogućnost otkupa stanova.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara