Slovenija: Otkriven kanal za ilegalne migracije

SLOVENSKA policija objavila je u ponedjeljak da je krajem ovog mjeseca otkrila skupinu koja se bavila prebacivanjem ilegalnih migranata u države zapadne Europe i SAD.

Kako je na konferenciji za novinare pojasnio pomoćnik direktora krim-policije Marjan Erhatič, skupina koju je vodio 32-godišnji F.K iz Ljubljane osumnjičena je za ilegalno prebacivanje najmanje 500 ljudi preko slovenske granice, a kaznene prijave podnesene su protiv 43 sudionika, od kojih su 38 slovenski državljani, dok su ostalo hrvatski državljani s područja Zagreba, Varaždina i Čakovca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa skupine F.K slovenski je državljanin albanskog podrijetla, a uz prebacivanje migranata s područja bivše Jugoslavije skupina je bila uključena i u prebacivanje turskih Kurda.

Većina sudionika već je i ranije sudjelovala u sličnim kaznenim djelima. Za prebacivanje iz Srbije u SAD F.K je preko platnog sistema Western Union unaprijed naplaćivao 12.000 dolara, u što je bila uključena cijena avionske karte i krivotvorenih dokumenata, a s obzirom na sofisticirani način izvođenja financijskih transakcija odvija se i paralelna istraga zbog pranja novca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara