Slovenija: Otvoren sajam "Suvremena vojska"

Slovenski ministar obrane Anton Grizold otvorio je u četvrtak međunarodni sajam vojne opreme i tehnike u Gornjoj Radgoni, na kojima se predstavljaju i vojske susjednih država, među njima i hrvatske oružane snage.

"Sajam će pomoći jačanju suradnje između naših i stranih kompanija, a prilika je da slovenska obrambena industrija predstavi svoje proizvode", rekao je slovenski ministar obrane prilikom otvaranja radgonskog dvodnevnog sajma, na kojemu se očekuje posjet više od 20.000 ljudi.

Grizold je rekao da je, nedavnom odlukom o prestanku obveznog služenja redovnog vojnog roka za novake, slovenska vojska na dobrom putu da se potpuno profesionalizira. Ukupni proračunski troškovi obrambenog sustava u Sloveniji iznose oko 30 milijuna eura, a zajedno s programima nabave opreme i naoružanja dvostruko više, rekao je Grizold.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju sajma su uz domaće vojne i političke predstavnike bili vojni atašei Austrije, Hrvatske, Njemačke, Madžarske, Italije, Velike Britanije, SAD-a i Turske, te vojna izaslanstva iz Italije, Austrije i Madžarske.

(Hina) fl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara