Slovenija: Proljeće jača agresivnost u vozača

47-GODIŠNJI  vozač kamiona koji je nedaleko od Nove Gorice sjekirom napao policajce, nezadovoljan što mu je alkotestom u krvi zabilježeno 3,59 promila alkohola u krvi, možda je samo prvi ovogodišnji slučaj fenomena koji slovenski prometni policajci tradicionalno bilježe u trećem kalendarskom mjesecu u godini, piše ljubljansko ´Delo´.

´Snijeg kopni, jača utjecaj mjesečeve mijene, a s dizanjem adrenalina kod zimi uspavanih vozača slabi prometna sigurnost. Za ožujak su karakteristične brojne nesreće jer se ljudi bude iz zimskog mrtvila, a divljanju na cestama pomažu i čudne navike te nazdravičarstvo prilikom proslave karnevala, majčinog dana itd. Ni novi zakon o ograničavanju upotrebe alkohola ne može uništiti tradiciju naroda koji u tekstu svoje državne himne slavi vinovu lozu´, komentira ljubljansko ´Delo´ nekoliko incidenata povezanih s velikom konzumacijom alkohola koji su protekli tjedan izazvali više prometnih nesreća.

Najistaknutiji je bio slučaj 47-godišnjeg vozača kamiona koji je izazvao tešku nesreću, pa ga je policija otkrila tek nakon nekoliko sati. Kada je test pokazao da u krvi ima 3,59 promila alkohola, vozač se pobunio i zapisnik nije htio potpisati, a na zahtjev da preda vozačku dozvolu počeo je mahati sjekirom iz kabine. Bio je savladan tek nakon dolaska dodatne policijske ekipe i pritvoren do podnošenja krivične prijave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara