Slovenija: Rop vjeruje u smirivanje odnosa s Hrvatskom

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u četvrtak da će Slovenija nastaviti akciju zaštite svojih interesa u vezi s hrvatskom najavom proglašenja gospodarskog pojasa u Jadranu, ali je dodao da vjeruje u smirivanje odnosa nakon što u Hrvatskoj budu održani parlamentarni izbori.

"Vjerujem da će se odnosi popraviti nakon izbora i da neće prevladati radikali na našoj ili njihovoj strani", izjavio je Rop u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, odgovarajući na pitanje hoće li zaoštravanje odnosa dovesti do toga da Slovenci prestanu odlaziti na odmor u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski analitičari proteklih dana najave iz Hrvatske o proglašenju gospodarskog pojasa vezuju uz početak kampanje za parlamentarne izbore, a slovenska je vlada najavila da će se eventualnom proglašenju isključive ekonomske zone između Italije i Hrvatske usprotiviti i da to treba rješavati u okviru Europske unije.

Rop je u razgovoru za POP-TV izjavio kako vjeruje u mogućnost dogovora s Hrvatskom, ne spominjući detalje, ali je rekao da će Ljubljana nastaviti s diplomatskom inicijativom usmjerenom na to da se proglašenje ekonomske zone spriječi.

S talijanskom stranom o tome će među ostalim razgovarati slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, a po potrebi će se uključiti i predsjednik vlade, najavio je Rop za POP-TV.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara