Slovenija: U kamionu iz Srbije otkriveno 45 kilograma heroina

SLOVENSKI carinici otkrili su u ponedjeljak u blizini graničnog prijelaza Vrtojba, nekoliko kilometara od granice s Italijom teretno vozilo s prikolicom iz Srbije u kojemu je bilo sakriveno 45 kilograma heroina, izvijestile su u utorak slovenske vlasti.

Slovenska carinska uprava je na konferenciji za novinare rekla kako su sumnjivo vozilo izdvojili iz prometa nekoliko kilometara prije granice pripadnici carinskog odjela za suzbijanje kriminaliteta, otkrivši u njemu oko 45 kilograma heroina. To je jedna od najvećih zapljena te droge u Sloveniji u zadnjih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tvrdnjama vozača i njegova suputnika, obojice državljana Srbije, da je vozilo prazno i da se u njemu ne nalazi ništa što podliježe carinskoj kontroli, teretnjak je postavljen na izvozni terminal graničnog prijelaza gdje ga je pregledao službeni pas za otkrivanje droge. Ponašanje psa pokazalo je da je u vozilu droga koja je i nađena u rezervnom kotaču prikolice u kojemu je droga bila sakrivena u 90 paketa, objavila je uprava slovenske carine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara