Slovenija: Za rješenje trostrukog ubojstva zamoljena i pomoć hrvatske policije

SLOVENSKA policija potvrdila je da je za rješenje trostrukog ubojstva koje se dogodilo u utorak oko 22 sata na predjelu zvanom Vahte blizu magistralne ceste Novo Mesto-Metlika zatražila i pomoć hrvatskih kolega.

Kako su na popodnevnoj konferenciji za novinare iznijeli predstavnici policijske uprave Novo Mesto koji istražuju slučaj, to je učinjeno zbog blizine granice, no većina istrage usmjerena je na ispitivanja u Sloveniji.

Policija je nakon telefonskog poziva sinoć oko 22 sata na šumskom makadamskom putu koji vodi prema Svetoj Geri otkrila tri tijela - 20-godišnju E.D. iz Domžala, te 23-godišnje Č.D i D.V. iz Kranja.

Prema kazivanju njihove rodbine, oni su na mjesto kasnijeg zločina došli kako bi se našli s navodnim prodavačima rabljenog automobila, a svoj su parkirali u Novom Mestu blizu tvornice lijekova Krka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava vodi istragu, kako je navela, u više pravaca. Vjeruje se da su žrtve ubijene vatrenim oružjem, ali je policija odbila dati pojedinosti, navodeći da će tijela biti upućena na obdukciju.

Neki slovenski mediji pozadinu zločinu traže i u mjestu na kojemu se dogodio. Tako komercijalna postaje POP-TV navodi da je riječ o brdovitom području u blizini granice s Hrvatskom koje je u prošlosti bilo "idealno za ilegalno prebacivanje ljudi i trgovinu automobilima".

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) potvrdilo je da je slovenska policija sinoć zatražila pomoć.

"Slovenske kolege obavijestile su nas o dvojici slovenskih državljanina u automobilu slovenskih registarskih oznaka za koje se sumnja da su povezani s ubojstvima i mi smo poduzeli određene mjere", kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara